Over ons

In 2002 hebben wij boerderij ’t Fort gekocht en na een jaar verbouwen omgevormd tot een fijne woonboerderij voor ons gezin. Een lang gekoesterde wens, nadat wij in Aalten waren komen wonen. Toen de kinderen uitgevlogen waren, hebben wij er een vakantiebestemming aan toegevoegd.

In 2008 zijn we gestart met een “Bed and Breakfast” op de oude hooizolder van ons huis. We merkten dat we het leuk vinden om gasten te ontvangen op ons Fort en daarom hebben we besloten om het voormalig Spieker ook te verbouwen en wel tot een knus en gerieflijk huisje. Dit huisje wordt vanaf het voorjaar van 2012 verhuurd.

Sinds 2016 zijn we met de B&B in ons huis gestopt.

 

 

Naast verbouwen zijn we ook druk geweest om een leuke, kruidige en vooral rijk bloeiende tuin aan te leggen, waarin het goed toeven is. Maar ook een wilder en natuurlijker terrein met houtwallen en een poel. Sinds november 2012 is er  een kleine wijngaard aangelegd. Op onze boerderij verblijven nu twee katers, twee Quessant en Coburger Fuchs schapen en een aantal kippen.

 

 

’t Fort biedt de mogelijkheid om te genieten van de rust en de ruimte, die in de Achterhoek nog te beleven is. Om het huis lopen regelmatig reeën, hazen, konijnen en fazanten rond. De steenuil broedt op het erf en regelmatig nestelen een eend, een meerkoet of waterhoentje bij de poel.

 

 

U kunt bij ons terecht voor een verblijf van een (lang)weekend, midweek of volle week.

Er bestaat een treinverbinding naar Aalten. Onze boerderij is ongeveer 4 km van het station gelegen. Er is bij het station mogelijkheid voor taxivervoer of voor het huren van een fiets.

Wij zijn aangesloten bij het VVV, Logies.nl en bij Natuurhuisje.nl