De omgeving

Natuur en cultuur

Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden vanaf het vakantiehuis en in de wijdere omgeving. Vele zandpaden leiden u naar de mooiste plekjes.
Geen geraas van grote snelwegen op de achtergrond. Onze regio beschikt over fiets/wandel knooppunten, waar vanaf ons erf op aangesloten kan worden.

Zelf hebben we een mooie fietstocht van ruim 50 km uitgezet, evenals een aantal wandelingen direct vanaf het erf. Een van de wandelingen (kan een dagtocht zijn) voert u naar Bredevoort, een mooi klein middeleeuws stadje, dat als boekenstad is ingericht. De fietstocht slingert door het Woold, een prachtig stukje Achterhoeks landschap, waarin verschillende leuke pleisterplaatsen zijn opgenomen.

Verder de moeite waard in de directe omgeving: Aalten: verzetsmuseum. Dinxperlo: het kleinste kerkje van Nederland, ‘de Rietstap’, Anholt: mooi kasteel, museum en parktuin. Bocholt: Textilmuseum en Winterswijk: Mondriaan museum.

De Achterhoek biedt verder heel veel mogelijkheden voor uitstapjes  naar kastelen, kerken, molens, historische stadjes, tuinen, galeries, wijngaarden en musea. En een uitstapje naar onze Duitse buren behoort ook tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld Munster ligt op een uur rijden.

Meer informatie is in het Spieker in te zien.